SELAMAT DATANG KE BLOG SMK. SG. CHOH

Isnin, Jun 29, 2009

KURSUS SAP

En. Mohd. Roseli sedang menerangkan mengenai penggunaan perisian SAP kepada guru-guru sesi pagi. Kursus diadakan di Makmal Komputer 2, bermula jam 2.00petang hingga 3.40petang. Terima kasih kepada semua guru yang hadir.

Untuk melihat gambar-gambar lain yang sempat dirakam, sila klik di sini

Sabtu, Jun 27, 2009

MAJLIS PENUTUP KEM PEMIMPIN MUDA

Tetamu diiringi Pn. Norhapipah dan En. Mohd. Roseli.

Pn. Norhapipah sedang berucap mewakili
Pn. Pengetua.

En. Kamal b. Rusdi sedang menyampaikan ucapan

Beliau kemudian memalu gong sebagai tanda
menutup kursus

En. Kamal menandatangi buku pelawat.

Upacara menyampaikan hadiah.
Pemenang Acara Kumpulan, Johan - Kumpulan 10.

Naib Johan - Kumpulan 7

Tempat ke-3 Kumpulan 2.

Penyampaian Cenderamata kepada Kem Komandan

Unit Bimbingan dan Kaunseling ingin merakamkan
setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih
kepada semua guru-guru, fasilitator yang telah
melaksanakan Kem Kepimpinan Muda ini dengan
jayanya. Jasa anda semua akan tetap dikenang.
Untuk melihat gambar-gambar lain, sila klik
di sini.

Jumaat, Jun 26, 2009

KEM PEMIMPIN MUDA

Kem Pemimpin Muda ini melibatkan tiga pasukan iaitu
Pengawas Sekolah, Pengawas Pusat Sumber
dan Pembimbing Rakan Sebaya
Kem ini bermula jam 3.30ptg (Jumaat) hingga 5.00ptg 27.6.09 (Sabtu).
Klik di sini untuk melihat gambar-gambar lain.

AKTIVITI SEKOLAH HARI INI

Pn. Noraini (GPK Akademik) bersama guru dan
pelajar di majlis bacaan Surah Yasin .
Klik di sini untuk melihat gambar-gambar lain.


En. Revi Chander dan En. Arunasalam sedang
mengendalikan program Pe;ajar India


Aktiviti Ko-kurikulum pelajar sesi petang


Rabu, Jun 24, 2009

HARI KOPERASI SMKSC BHD KALI KE-4

Hari Koperasi Sekolah kali ke-4 telah dirasmikan oleh Encik Hamdan b Yahya, Penolong Pengurus Bank Rakyat Cawangan Rawang. Kerjasama ini selaras dengan tema hari koperasi iaitu Integrasi Koerasi Sekolah Dan Koperasi Dewasa Teras Kecemerlangan. Antara akiviti yang dijalankan sempena hari kopersi ialah:
- Penyampaian hadiah koperator terbaik-Puan Lee Yue Yin (guru) dan Nor Syakila Yuslan (pelajar).
- Permainan Labur Bijak, Catur Bestari, Kuiz Kewangan, Congkak, Futsal, Explorace dan Saidina.
- Karnival Jualan
- Gotong Royong


Pokok Limau Kasturi yang telah ditanam oleh En. Hamdan

Poster sambutan pada hari tersebut
Untuk melihat gambar-gambar lain, sila klik di sini. Terima kasih

Sabtu, Jun 20, 2009

MAJLIS PERKAHWINAN ANAK YDP PIBGTahniah diucapkan kepada YDP PIBG SMKSC, Tn. Haji Md. Khairi bin Selamat, telah mengadakan majlis kenduri menerima menantunya pada 20 Jun, 2009 (Sabtu). Ramai tetamu yang hadir pada majlis tersebut termasuk Pn. Hjh. Habshah, Pn. Hjh. Noraini, Pn. Norhapipah dan bekas Pengetua SMKSC, Pn. Hjh. Hamidah serta guru-guru SMKSC. Majlis yang berlangsung penuh meriah dengan makanan yang enak-enak. Terima kasih di atas undangan, semoga perkahwinan anaknya berkekalan dan dirahmati.

SELAMAT DATANG


Selamat Datang En Mohd Aziz guru baru opsyen Sejarah

KURSUS DALAM PERKHIDMATAN


Pn Aini bt Hassan Guru Cemerlang Bahasa Melayu DG54 dari SMK Taman Tn Dr Ismail Jaya yang bertindak sebagai penceramah telah menyamapaikan tajuk Kajian Tindakan dan Pengajaran dan pembelajaran yang berkesan.

Jumaat, Jun 19, 2009

UJIAN 1 - PERMATA PINTAR UKM

Seramai 12 orang pelajar telah mengambil ujian 1 - Permata Pintar secara online di Makmal Komputer 2. Ujian dijalankan pada jam 5.00petang - 6.10petang. Jika berjaya mereka akan menduduki ujian ke-2 dan ke-3. Ujian ini terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berusia 9 - 15tahun. Keputusan ujian 1, akan diberitahu terus kepada pelajar. Sesiapa yang berminat untuk mendapatkan keterangan lanjut boleh layari laman http://www.permatapintar.com.my


Klik di sini untuk melihat gambar lain. Terima Kasih.

PERHENTIAN BAS BARU

Kerja-kerja pembinaan perhentian bas yang baru telah pun hampir selesai.
Terima Kasih kepada Majlis Daerah Hulu Selangor di atas keprihatinan
terhadap keperluan pelajar dan masyarakat setempat.MAJLIS PERPISAHAN


19 Jun 2009 adalah merupakan hari terakhir buat Puan Rakna bt Abu Hasan (staf sokongan) bertugas di SMKSC. Mulai minggu dapan, beliau akan bertugas secara rasmi di SK Bandar Sg. Buaya sebagai Jurutaip Kanan. Tahniah atas kenaikan pangkat, semoga beliau terus berjaya dalam hidup. Pertukaran beliau tentu akan dirasai oleh seluruh warga SMKSC. Untuk melihat gambar-gambar lain sila klik di sini.

Rabu, Jun 17, 2009

PERTANDINGAN AKTIVITI KOAKADEMIK SAINS DAN TEKNOLOGI DAERAH 2009


Pertandingan Aktiviti Koakademik Sains & Teknologi Daerah Hulu Selangor 2009 telah diadakan di SMK Serendah pada 17 Jun 2009 dari 8.00 pagi hingga 4.00 petang. Bertemakan "Menjana Modal Insan Kelas Pertama", ia disertai oleh sebanyak 14 buah sekolah dalam daerah Hulu Selangor. Acara-acara yang dipertandingkan ialah solar car, solar cooking, pelancar roket dan saintis muda. SMK Sungai Choh telah menghantar 5 orang wakil bagi acara pelancar roket dan saintis muda. Wakil-wakil bagi acara saintis muda ialah Siti Suhaila Bt. Abdul Jalil, Nur Miza Bt. Azhar dan Muhammad Amiruddin B. Abu Bakar dari tingkatan 3A. Manakala, wakil-wakil bagi acara pelancar roket ialah Bazilah Bt. Bahaldin dan Muhamad Nazirul Helmi B. Mohd Halim dari tingkatan 4A. Mereka diiringi oleh guru pengiring En Ahmab Bukhari B. Ahmad Zaman dan Pn. Barathi A/P Ramalingam. Walaupun mereka tidak memenangi acara-acara tersebut, namun kesungguhan dan semangat yang ditunjukkan adalah amat membanggakan.

Selasa, Jun 16, 2009

Kem Maxis Cyberkids 2009 Selangor & Pahang


Kem Maxis Cyberkids 2009 bagi negeri Selangor dan Pahang anjuran Maxis Communications Berhad telah berlangsung di Hotel Sheraton Subang pada 8-13 Jun 2009. Kem selama 6 hari tersebut bertujuan mendedahkan pelajar-pelajar dengan pengetahuan ICT yang semakin penting pada masa kini agar tidak ketinggalan. SMK Sungai Choh terpilih sebagai salah sebuah sekolah yang menyertai kem ini. Seramai 6 orang pelajar tingkatan 2 dari SMK Sungai Choh dipilih berdasarkan prestasi dalam ujian yang dijalankan. Pelajar-pelajar tersebut ialah Muhammad Aiman Fahmi B. Muhammad Rapitar, Muhammad Shafeqzul Ikhmal B. Azazan, Muhammad Ameer Ashraf B. Norhisham, Afifah Bt. Abdul Shukor, Noor Syahirah Bt. Hassan dan Nurul Nasuha Bt. Abdul Aziz. Pelajar-pelajar tersebut menghadiri kem tersebut diiringi oleh guru pengiring Encik Ahmad Bukhari B. Ahmad Zaman. Semasa di kem tersebut mereka mempelajari banyak pekara seperti mengendalikan perisian photoscape, photostory, audicity dan sebagainya. Semasa di sana juga pelajar-pelajar dari sekolah yang berlainan saling berkenalan, membina keyakinan dan kebolehan diri. Pelajar-pelajar,guru-guru terlibat serta pihak sekolah perlu mengendalikan dua projek, cyberkids@community dan cyberkids@school. Untuk maklumat lanjut, sila layar laman web www.cyberkids.com.my/ckportal/