SELAMAT DATANG KE BLOG SMK. SG. CHOH

Sabtu, Ogos 21, 2010

Program Bitara Bersama SMKSC - Seminar Teknik Menjawab B. Inggeris SPM 2010

Dr. Mahendran a/l Maniam

Mr. Seva Bala Sundran

SMKSC 2010 SPM candidates


The seminar was held in collaboration with UPSI under Bitara Programme. The two lecturers invited were from the Language Faculty. The seminar was held at the SMKSC Meeting Room on 20 August 2010 from 8.00 am to 12.00 pm. A token and certificate were presented to each speaker by Pn. Hjh. Nor'aini Bt Abdul Muin, SMKSC's Acting Headmistress. Greatest gratitute to all involved. - Pn. Sarina Shaari, Pn. Halimah Edueng, Pn. Zainab Mat Noor.

Teknik Menjawab SPM -Pendidkan Moral 19/08/2010


Pelajar pelajar Pendidikan Moral sedang mengikuti ceramah Teknik Menjawab Subjek Pendidikan Moral (SPM) 2010.Anjuran PIBG SMK SG CHOHKhamis, Ogos 05, 2010

DVR CCTV PREVENTIVE MAINTANANCE

En. Nor Nadzri, juruteknik Cauber Interconnect, subkon kepada Syarikat KCP sedang membuat preventive maintanance DVR CCTV Makmal Komputer.Terima Kasih Nestle Sdn Bhd ( Shah Alam )

Pihak sekolah mengucapkan terima kasih kepada En. Amri, wakil daripada Syarikat Nestle Sdn Bhd kerana sudi memberi minuman percuma MILO kepada warga SMK Sungai Choh, sempena Majlis Penutupan Minggu Sains dan Matematik pada 2/8/2010.

Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah


Pada 2 Ogos 2010, SMK Sungai Choh telah mengadakan 3 program iaitu Penutupan Minggu Sains dan Matematik, Majlis Pelancaran Minggu Pengajian Perniagaan Pelajar Pra Universiti (PPU) dan Majlis Pelancaran Sambutan Bulan Kemerdekaan Peringkat Sekolah. Antara aktiviti yang dijalankan ialah demonstrasi letupan gunung berapi, promosi jualan barang-barang Pengajian Perniagaan, sketsa, menurunkan bendera UNION JACK serta menaikkan JALUR GEMILANG dan menandatangani kain rentang kemerdekaan oleh warga SMK Sungai Choh.

Rabu, Ogos 04, 2010

KUIZ KEMERDEKAAN


Pn. Normawati sedang membacakan soalan kuiz kemerdekaan kepada pelajar sesi pagi yang menghadiri aktiviti kokurikulum di Dewan Bestari

MINUMAN MILO PERCUMA

Pelajar sedang beratur sebelum mendapatkan minuman milo percuma

En. Amri dari Syarikat Nestle sedang membuat persiapan untuk memberi minuman percuma kepada pelajar
Terima kasih kepada pihak sekolah kerana telah menghubungi pihak Syarikat Nestle untuk mendapatkan perkhimatan minuman milo percuma Sempena Majlis Penutupan Minggu Sains dan Matematik pada 2/8/2010 yang lalu.

MEMASANG SEMULA DAN MENGUJI PERALATAN

En. Faisal dan Mohd Irwan Khalid dua orang juruteknik Syarikat Empirical telah menghantar, memasang dan menguji 2buah AV Box dan 2buah Keyboard yang telah dibaikpulih di Makmak Komputer 2 SMKSC

LAWATAN UNIT KURIKULUM KE MELAKATerima kasih kepada pihak UiTM Cawangan Melaka dan UTeM yang memberi taklimat yang padat dengan informasi berguna dan sumbangan makan dan minum. Pihak PIBG juga telah menyumbangkan 2 buah bas dan juga sumbangan makan tengahari kepada semua yang terlibat menjayakan lawatan ini. Pihak sekolah juga telah mengeluarkan peruntukan untuk 78orang pelajar bagi tujuan perbelanjaan makan - (Unit Dokumentasi)

LAYARI BLOG PENTADBIRAN PENOLONG KANAN AKADEMIK

Isnin, Ogos 02, 2010

KURSUS PBSM


Aravin (4A), Sarkuna Raj (4A), Kartik (4C), Jayanthy (2B) dan Kayalvili (1A) akan mengikuti Kursus PBSM di Kem Bina Semangat, Ampang Pecah. Mereka telah dihantar oleh En. A.Azahan dan En. Ahmad Bukhari

LATIHAN BOLA BALINGOLIMPIK MUDA

En. A.Rahim memberi arahan kepada pelajar sebelum sesi latihan Pasukan Olimpik Muda yang akan bertanding di SMK. Kuala Kubu Bharu pada 3/8/2010 (Selasa)


PELANCARAN SAMBUTAN BULAN KEMERDEKAAN SEMESCO

Upacara menurunkan bendera UNION JACK dan menaikkan JALUR GEMILANG