SELAMAT DATANG KE BLOG SMK. SG. CHOH

Rabu, Oktober 02, 2013

SEKITAR SUASANA HARI PERTAMA PELAJAR-PELAJAR TING 3 MENDUDUKI PMR 2013

 Pn Norlia, selaku guru Bahasa Melayu memberikan tips peperiksaan kepada pelajar sebagai persediaan terakhir sebelum memasuki dewan peperiksaan sebentar lagi Ustazah memberi peringatan kepada pelajar-pelajar Islam mengenai Kertas Peperiksaan Pendidikan Islam yang akan diduduki oleh pelajar pada petang ini. Beberapa panduan dan teknik menjawab turut dikongsikan bersama agar pera pelajar dapat menjawab soalan peperiksaan PI nanti.


 Kaunselor pelajar, Pn Hjh Rosnah Zali memberikan peringatan kepada pelajar agar tidak pulang ke rumah sewaktu rehat tengahari untuk mengelakkan perkara-perkara yang tidak diingini berlaku.

 Wakil pelajar membacakan doa selamat dan doa penerang hati sebagai persediaan darisegi rohani untuk menghadapi PMR 

 Guru-guru dan para pelajar mengaminkan doa Ingatan mesra yang terakhir daripada Pn Alimah agar para pelajar kekal fokus pada apa yang sebenarnya menjadi target pelajar. Guru-guru sedia mendoakan kejayaan pelajar agar menaikkan nama keluarga dan sekolah dengan keputusan yang cemerlang.

 Para pelajar memohon restu guru-guru sebelum memulakan kertas pertama pada hari pertama PMRPelajar melangkah ke dewan dengan penuh senyuman..diharapkan agar keluarnya pelajar-pelajar ini dari dewan..juga dengan senyuman gembira
Setiausaha PMR, Pn Rusidah sibuk menguruskan pelajar-pelajar yang tidak membawa kad pengenalan